teisipäev, 15. september 2015

maiusta - kerge salat


Kohutav on suure näljaga jälle neid hapukoore-majoneesi salateid poest kaasa krabada. Kui palju lisaaineid ja keemiat ja rasva ja suhkrut! Ohoh ... Õnneks on suuremates poodides veidi muidki valikuid: Prisma ja Rimi salatibaarid (i'm a fan!) ja Maxima avokaadosalat kuskussiga (i'm addicted). Ent sellega need valikud ilmselgelt piirduvadki. Eri söögikohtade lõunapakkumistest tuleks vist eraldi postitus kirjutada :)
Hakka või hommikul karbiga toitu kodust kaasa võtma! Kui salat muidu paljust ei koosne, siis ei olegi selles ju midagi keerulist.

(võrdluseks - üks tavaline poes müüdav punane lihasalat sisaldab endas 29 koostisosa, sealhulgas peidab ennast ridade vahel ka minu suurim "lemmik" - naatriumvesinikglutamaat - Hello Hiina restorani sündroom, närvisüsteemi häised, ajutegevuse- ja nägemiskahjustused, rasvumine, Parkinsoni ning Altzheimeri tõbi, krambid, dementsus ja ajukasvajad!)

Mida vaja?
wakame vetikat (nt Prismas maksis 18€ kilo, väike karp maksis 3 eurot - jätkub kolmele salatiportsule!), porgandit ja Vermicelli riisinuudleid ning soovi korral magusat tšillikastet

Kuidas teha?
Nuudlitele kalla peale kuum vesi ja lase paar minutit seista, kuni nad pehmenevad. Loputa sõelal külma veega läbi ja kalla kaussi. Koori ja riivi porgand, lisa kaussi. Kolmandaks lisa salatile wakame vetikahunnik. Magus tšillikaste annab lisavürtsi! Salat karbiga kaasa ja tööle minek!

Nipp!
Vermicelli pakub ka täistera riisist valmistatud nuudlit! jee

Nipp!
Muide, nuudlid võid läbi kuumutada ja porgandi riivida eelmisel õhtul! topelt jee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar