teisipäev, 1. september 2015

tee ise huulemääre


Mmmmma armastan piparmünti! Mitte ainult ei lõhna ta suurepäraselt, ta on ka minu lemmik tee juba lapsepõlvest. Piparmündi eeterlik õli on ka vapustav (pea)valu peletaja! Mida kõike ta veel ei ravi. Tõeline leid loodusest!
Ühendame kaks head ja teeme piparmündi huulemääret! Sheavõi ei kuivata huuli nagu mõned teised õlid. E-vitamiin on hea abiline erinevate nahaprobleemidele, silub kortse ja arme. Kui seda nagunii kapslitena sisse võtma peab, siis huulemäärdes ta lihtsalt peab olema. Piparmünt annab kerge lopsakuse efekti huultele ja paneb nad mõnusalt õhetama. Kreemi võib panna ka ninasõõrmeisse, kui pea kipub tuikama - abi on garanteeritud! Ka nohu puhul aitab kreemi ninna suskamine.

Mida vaja?
sheavõid
kookosvõid
piparmündi eeterlikku õli
mesilasvaha
E-vitamiini
segamiseks kaussi
hoiustamiseks topsikest


Kuidas teha?
Tõsta kaussi lusikas sheavõid ja kookosõli ja pool lusikat mesilasvaha. Pane kauss veevanni ja sulata mass ühtlaseks. Ettevaatust, et vesi liiga kuumaks ei läheks ja vett õlisegusse ei pääseks, muidu jääb kreem vedel.


Mesilasvaha võtab kauem aega, seega kannatust! Lisa 15 tilka piparmündi eeterlikku õli ja mõned E-vitamiini kapslid ilma kooreta. Kalla topsikusse ja valmis see saabki!


Väga lihtne, ent tulemus on nii vapustavalt mitmekülgne!!!

2 kommentaari:

  1. Ma just proovin teha kadaka eeterliku õliga. Ja avokaadoõli mõtlesin lisada e-vitamiini asemel. Ei tea kas klapib kokku nii.

    VastaKustuta
  2. Kindlasti sobib, kui kadaka-usku oled :) Sõsaral on ka mingi kadakamääre, see mulle väga ei meeldinud... Maitseasi!

    VastaKustuta