neljapäev, 17. september 2015

tee ise kangamaali


Ei, me ei hakka midagi joonistama, seega ole mureta! Lihtsat akvarelli muljet saab teha väga lihtsalt ja selleks ei ole üldse palju materjale vaja. Võiks ju eeldada, et selline lihtne vorm nagu joon, ei pruugi midagi erilist olla. Aga tulemus näeb tõesti välja erakordne! Nagu järveveelt peegelduv sügisene mets ... Just sobiv aeg sellise joonistuse tegemiseks.

Mida vaja?
musta kangavärvi (valmissegu, muidu kuivaine pakk maksab 1 euro ringis vist), pintslit, valget rätikut või valget puuvillast kangast, õmblusmasinat ja kääre


Kuidas teha?
Sega kangavärv kuuma veega, et saada värvilahus (pakil on ehk täpsem õpetus). Kui valmis valgeid rätikuid pole, siis lõika kangast vajaliku mõõduga kangatükid nt 50 x 70 cm. Tee kangad kraani all märjaks ja vääna kuivaks ning laota lauale. Tõmba pintsliga niiskele kangale jooni, vahepeal pikemalt peatudes, kui soovid, et värv rohkem laiali läheks.



Pane rätikud kuivama. Palista ääred ja pressi üle ning asu kasutama!



Nipp!
Kui võimalus suuremat kangatükki kaunistada, siis tee käteräti asemel hoopis laudlina!

Nipp!
Musta värvi asemel võid kasutada ka teisi värve või isegi mitut erinevat, et saada veel uhkemaid kangaid.

Nipp!
Kui rätik valmis, saab katsetada, kas see värvi annab - pane kanganurk kuuma vee alla ja vaata, kas värvivesi hakkab voolama. Kui ei, on kõik korras-nagu-norras :)!

3 kommentaari:

  1. Väga ilus tulemus, just mulle meelepärane! Kas see värv kipub hiljem pesus kuidagi eralduma ja teisi asju määrima ka?

    VastaKustuta
  2. Tere Laura ja aitäh kommentaari eest!
    Kui värv on triikrauaga korralikult kinnitatud, siis ei tohiks küll eralduda :) Pesta võiks 30, max 40 kraadi juures, siis ei tohiks ka värviohtu olla.
    Veel üks nipp - valmis, üle triigitud rätikut võib veidi aega kraani all, hästi kuuma vee all hoida, et näha, kas mingit värvi eraldub. Kui ei, siis ei tohiks ka pesupesemisel muret olla!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh vastuse eest :) Ma arvan, et proovin täitsa järele, sest vanad rätikud on juba nii kurnatud, aga näotut kangast kapis jagub küllaga!

      Kustuta