esmaspäev, 7. september 2015

tee ise kimono


Suure kogujana on mul ka korralik riiulitäis salle - suuri, väikseid, pehmeid, karvaseid, narmastega ja ilma. Värvitoonidest ning mustritest ei hakka rääkimagi. Sall on ju suurepärane asi, millega riietusele värvi anda. Eriti talvel, kui kõik tahavad turvalisse halli ja musta riietuda. Et oleks midagi, mis silma torkaks. Seepärast ma vaatan alati kaltsukates käies ka salliread läbi, sest kunagi ei tea, millal jälle mõni peen siidisall kätte satub. Kui salle on aga juba liiga palju, siis on jällegi tark midagi nendega ette võtta :)


Minu üks suur lemmik riietusese on kimono või muu sarnane lohvakas kampsun või jakike. Seda saab alati kõigele peale visata, olgu seljas kleit või jalas teksad, Alati sobib! Sallist või kahest saab mõnusa õhulise asjanduse, mida hea kasutada kerge jakina linna peal või kasvõi hommikumantlina.

Mida vaja?
Kahte samapikkust ja -laiust salli (mul 2 x 1,5 m) ja õmblusmasinat või niiti ja nõela


Kuidas teha?
Mõõda välja sallide keskkohad ja märgi nööpnõelaga. Õmble kaks salli poolenisti kokku. Kui seljaõmblus tehtud, on vaja veel käeaugud teha. Märgi sallide külgedele kui suurt avaust tahad ja õmble küljeõmblused läbi. Ja ongi valmis! Niiii lihtne!


 
Nipp!
Kui kasutad ühte salli, siis tuleb esimese sammuna sall keskelt hoopis poolemaani lahti lõigata. Edasi toimi nagu kahe salli puhulgi.

Kimonole saab vabalt ka vormi anda - tõmba aga vööga keskkoht pingule ja ongi liivakellafiguur olemas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar