laupäev, 20. veebruar 2016

tee ise uued mütsid


Tead, miks talv on toredam kui suvi? Sest siis saab kanda mütsi ja salli ja kindaid! Kui nüüd võtta arvesse ka perfektsed lumised suusailmad ja karge päikesepaiste, siis palju muud talvel suve vastu panna polegi.
Mulle hullult need talvised aksessuaarid meeldivad. Mul on neid kole palju, eriti viimaseid (no korraliku karbi saab ikka täis). Ja iga kord kui poodi satun, siis alati sobran ka riiulitel, stangedel ja kastides, kus neid on. Näiteks kevade eel saab soodusmüügist alati põnevaid kootud mütsikesi ja huvitavate mustritega salle. Õnneks on nii, et mida aeg edasi, seda rohkem suudan ennast tagasi hoida, aga erand kinnitab reeglit ja nii ma satungi jälle uue asjaga koju :)
Igal juhul soovitus ka teistele - selle asemel, et poest jälle "kogemata" mõni uus müts või kindapaar koju tuua, tuuni olemasolevaid. Noh, et sügisel oleks huvitav jälle talvekorterisse ära pandud mütsikarbis sorida. Suvega unustad ju ikka pooled asjad ära! Totaalne win win :D
Siin on minu kaks uut lemmikut!

Pärlipesa
Mida vaja?
mütsi
valget lõnga
sukanõela
niiti
nõela
pärleid


Kuidas teha?
Kinnita lõng mütsi sisse ja põimi ühte kohta mitu kihti lõnga ühte- ja teisipidi, et tekiks mummuke. Kinnita lahtine lõngaots ja tee samamoodi mumme terve mütsi ulatuses.


Lõngast mummude asemel võib kasutada ka neid pehmeid pallikesi, mida nt Kangadžunglist 0,05 sendiga osta saab.


Nojah, kuigi võib tunduda, et müts on juba valmis, siis sellega ma ei piirdunud ja uhasin pärleid ka veel mummude sekka :)



Baaba turbaana
Mida vaja?
torujat mütsi
lõnga
sukanõela


Kuidas teha?
Kinnita lõng mütsi servale ja põimi see mütsi tippu.



Tugevuse andmiseks sõida lõngaga tagasi mütsi servale. Tõmba lõng pingule (ja müts krimpsu) ja kinnita lõng.


Ja ongi valmis!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar