kolmapäev, 27. juuli 2016

tee ise jalgadel kandik


Elades/suvitades kohas, kus saad igal ajal aeda sööma minna, on kandik hädavajalik. Jube tüütu on nõusid, kahvleid-nuge, klaase ja salatikausse jne jne kahe käe otsas õue ja hiljem jälle tuppa tassida. Okei, eks kandiku saab ju muidugi ka osta, nt Hemtexis on minu lemmikud suured ümmargused kandikud soodusmüügis, vist maksid alla 20 euro. (See kahjuks on küll täishinnaga, need eelmise hooaja mustrid on odavamad) Aga no ei tea, isetehtud on ikka ägedam :D


Ahjaa, kuidas kandiku tegemise mõte üldse tuli. Koristasin paar päeva tagasi lapse tuba, ta on meil selline tegelane, kes veab õuest koju erinevad kivid, puupulgad, lehed, käbid jms. Kõige tipuks tuleb alati minu isa töö juurest kümne maalriteibirulli ja mitme erinevas suuruses puit-, melamiin- või vineerplaadiga, millest mõned on omavahel ka kokku kruvitud. Suhteliselt tavaline 4 aastane vist ... Igal juhul leidsin tol päeval ühe plaadi, mille olin just pannud ukse kõrvale seisma, et minema visata. Aga täna jäin korraks mõtlema, et kas sellest midagi teha saaks - tadaaa! Väike kandik! jalgadega! Jaa! Hmm, aga kust jalad saada ... ? Õnneks meenus üks varasem meisterdus Sverrele ja arvan, et ta ei pahanda, et talt neli klotsi ära virutasin (loe: olulise projekti tarvis ära kasutasin) :)

Mida vaja?
vineer- vm plaati (minu oma on suhtelist väike, eriti vinge oleks umbes 40 x 60 cm suurune)
nelja klotsi
liivapaberit
akrüülvärvi
pintslit
maalriteipi
kruve
puuri


Kuidas teha?
Lihvi plaadi servad ja nurgad ümaramaks. Kui valmis klotse pole, lihvi ka need.


Pane klotsid plaadi alla sobivatesse kohtadesse ja puuri augud läbi plaadi ja klotside.


Värvi plaat üleni valgeks ja lase kuivada. Kui värvirulli pole ja pintsliga jäävad jutid, siis on hea nipp pind üle käia pesukäsnaga!


Tee maalriteibiga plaadile triibumuster või ruudustik ja võõpa teise värviga üle. Maalriteibi juurest värvi pintsliga risti, et hoida värvi sattumist teibi alla. See aga võib sirge serva asemel tekitada lainetusi ja muid koledusi. Lase kuivada ja eemalda teip.


Kruvi klotsid plaadi külge kinni ja ongi valmis! Head hommiku-, lõuna- ja õhtusööki õues!



PS! Toimib hästi ka läpakaalusena, kui pikali voodis tööd tegema peab, sel juhul tuleb see teha muidugi laiem. Minu oma on hetkel rohkem lapsemõõdus (tingituna materjalist, noh..) :)

PS2! Tegelikult ikkagi sain ka selle suure kandiku, aga hoopis HM koduosakonna soodusmüügilt 7 euroga. Aga topelt ei kärise, kaks kandikut on ikka kaks kandikut ja külalisi käib aina rohkem meie õuel :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar