esmaspäev, 25. juuli 2016

tee ise smuutikauss


Oh oh, uus lemmik on sündinud - smuutikauss! Miks peaks maitsva smuuti kiirelt alla kaanima, kui sellest saab teha imelise hommikuse maiuse, mis näeb nii isuäratav välja!! Öeldakse ju, et kõigepealt söö silmadega. Smuutikausi puhul on seda niivõrd lihtne teha. Kasid näevad lihtsalt nii vinged välja! Alustasin lihtsa banaani-maasika variandiga, aga erinevate maitsetega mängimiseks on ju veel nii palju võimalusi! Neid ma siis paari päeva jooksul katsetasingi. Täpset retsepti ju tegelikult polegi vaja järgida, pigem võta seda, mida kodus on!

Kausihunnikud külalistele!

Aga samas on smuutikausi tegemiseks ka omad Reeglid! Neid on hea kasutada pigem algajal smuutitajal või vanadel kaladel sellisel hommikul, kui tõesti pole ideed, mida oma kaussi kuhjata. Nimekirja on ka hea poodi kaasa võtta, et siis selle järgi järgmiseks hommikuks vajalik kraam välja valida.

Blenderisse pane:
1. 1 banaan + peotäis marju (õun, apelsin, mango, kirsid, pirn, aprikoos, melon, viinamarjad, kiivi, greip)
2. 1/2 peotäis rohelist või köögivilja (kale, spinat, porgand, avokaado, peet)
3. 1/2 kl vedelikku (100% mahla, kookospiima või -vett, piima)
4. 2 sl valku (chia seemneid, linaseemneid, pähklivõid, kreeka jogurtit, tofu, kodujuust, kanepiseemned, kaerahelbed)
5. Kaussi valatud smuuti kaunistamiseks (puuviljaviilud, kaneel, mesi, agaavi siirup, chia-, linaseemned, pähklid, riivitud šokolaad, kookoshelbed, hommikusöögihelbed, kuivatatud puuviljad)

Metsmaasika-avokaado-müslikauss

Kiivi-kale-pekaanipähklikauss

Vaarika-kookosekauss

Mango-aprikoosi-kauss

Hetke lemmik on metsmaasikaga variant, aga praegu on ju marjapõõsad lookas, seega veel on aega katsetada ka eesti supermarja tikrit ja sõstraperekondi! Head maiustamist!

3 kommentaari:

  1. Päriselt, miks ma seda postitust juba suvel ei lugenud? Ma lähen jalamaid (või no hommikul siiski) vanavanemate aia ploome vist kokku kahmama, sest ma tahan ka sellist hommikusööki! :)

    VastaKustuta
  2. :D minu lemmik ka! Võiks ju niisama ka seda juua, aga lisanditega manustades on ikka palju toekam hommiku(lõuna-, õhtu-)söök!

    VastaKustuta