reede, 9. september 2016

tee ise unenäopüüdja


Olen aastaid imetlenud unenäopüüdjaid nii internetiavarustes kui ka isetegijate laatadel ja poodides. See ämblikuvõrgulaadne punutud muster on natuke mind pannud pelgama selle tegemist omal käel järele proovimast.
Siiski võtsin lõpuks härjal sarvist ja tegin asja ära. Ja ei olnudki raske :) Võrgu punumine oli hoopis mõnusalt meditatiivne ja oleks tahtnud punutist teha isegi tihedamalt. Tavapäraselt punutakse muster keskele välja, aga ma lõpetasin veidi varem ja seega saigi töö veidi omapärasem. Samas nüüd mõtlen, et võibolla peaks sinna keskele ikkagi ka ühe puitpärli kinnitama ...
Nüüd ripub see meie voodi jalutsi kohal ja püüab kõik vähegi ebameeldivad unenäod kinni! Päriselt ka!

Mida vaja?
tikkimisrõngast
värvilisi lõngatokke
kääre
pitsi


Kuidas teha?
Lõika 4-5meetrine lõngajupp, keri see kokku (sest suurt lõngatokki oleks keeruline käidelda) ja kinnita lõngaots tikkimisrõngale. Keri lõng joonise järgi mitu korda ümber rõnga, mul on puutepunkte 11. Kui jõuad ringiga algusesse tagasi, mine järgmisele ringile kerides lõnga nüüd juba eelmisel ringil tekkinud nööridele.


Tee ringe palju soovid, võid lõpetada varem või teha punutise täitsa keskele välja. Kinnita ots.



Põimi ümber tikkimisrõnga pitsiribad. Seda võib tegelikult ka esimese asjana teha, enne punumist. Mul lihtsalt tundus alguses, et puitraam sobib ka hästi, aga muutsin siiski meelt :D


Keri 20-30 cm pikkuste ribadena kokku mitu kihti lõnga, murra ümber rõnga alumise otsa ja jäta rippuma.


Ja ongi valmis! Enam lihtsamini ei saa vinget toakaunistust teha, millel veel nii oluline ülesanne :)



3 kommentaari:

  1. ohoh - nii lihtsa õpetuse peale kadus minulgi pettekujutelm, et tudupüüdjat on keeruline teha. Tuleb see siis ikka ette võtta!

    VastaKustuta
  2. :D vot vot!
    Seda on muidugi hea võtta siis ette, kui töölt pikemat puhkust antakse - no umbes nii kolm aastat või nii :D

    VastaKustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta