pühapäev, 15. jaanuar 2017

tee ise magnetmäng


Kodukootud sõnamäng scrabble on asi, mis sai alguse plaanist õpetada lapsele tähti ja sõnu. Numbrid on tal kõik selged, loeb vabalt juba üle saja, aga tähtedega ei ole asjad kõige paremad. Seega mõtlesin, et teen talle hunniku tähti, millega põnevaid sõnamänge mängida.


Aga kui asi juba valmis sai ja tähed külmikule kleebitud, hakkas endal põnevamgi kui tal - mis sõna saaks siia luua, mis sõna sinna. Nagu ristsõna lahendamine, aga veelgi huvitavam!! Võiks vabalt miniturniiri korraldada. Mängu jaoks peaks muidugi tähti palju rohkem tegema, kui minul praegu. Aga arvan, et teen neid varsti juurde, mis see väike tembeldamine siis ära ei ole :D

Mida vaja?
polümersavi
tainarulli
toidukilet
tähetempleid
nuga
liivapaberit
väikseid magneteid
superliimi
soovi korral akrüülvärve

Kuidas teha?
Rulli saviplaat kilele lahti ja tembelda tähti täis. Lõika tähed välja ja pane nad kuivama.


Lihvi tähtede tervavad nurgad ja servad kergelt liivapaberiga üle.


Liimi magnetid taha, lase liimil ära kuivada ja säti külmikule.


Soovi korral võid tähed ka ära värvida. Lao tähed külmikule ritta ja tõmba laia pintsliga nad üle, süvendid jäävad hea õnne korral värvita ;)
Mina võõpasin täishäälikud kollase, kaashäälikud sinisega üle, et oleks neid lihtsam eristada. Lase värvil kuivada ja ongi valmis!


Kuidas mängida?
Jaga tähed laiali ja asuge külmikule sõnu seadma nii nagu täidaks ristsõnu. Võib välja mõelda ka mingi punktisüsteemi, näiteks sõna pikkuse järgi aka mitu tähte sõnas on. Kui mängusoovi pole, jäta lihtsalt kallimale sõnumeid või ülesandeid :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar