neljapäev, 9. veebruar 2017

maiusta - ricotta banaanikook


Mmmm... Uus lemmik on sündinud ja juba kuu vanusekski saanud! Sest just niikaua aega on sellest esimesest ricottakoogi teost möödas. Ja nüüd olen seda juba neli korda teinud ning praktiliselt ise ka need kõik ka ära söönud. Ei tea, mis saab minu suveks-saledaks-plaanist, kui ma nii jätkan ... :)

Mis selle koogi siis nii eriliseks teeb? Ennekõike lihtsus! Pisibeebi kõrvalt on väga keeruline üldse midagi kokata, aga selle saab teha valmis ka siis, kui preili juba vaikset hädakisa lööma hakkab.


Krõbe kate koogil on vahelduseks koogipõhjale, seda on ka palju lihtsam teha. Selle asemel, et sulavõid nt küpsisepudiga kokku segada ja vormi põhjale suruda, saab piirduda leivapuru koogile raputamisega. Lisaks saab koogi juures ära kasutada seisma jäänud ja kergelt pruuniks tõmbunud banaanid. Niisama võtan banaani kätte tavaliselt veel natuke toorelt, kui vili on siit-sealt kergelt rohekas ja maitselt mõnusalt karge. Viimasesse kooki panin täiteks ka hommikuse riisipudru :) Tõeline jäänukite kook!

Mida vaja?
4 muna
400 g ricottat
400 kodujuustu (mõnusalt teraline nt Otto)
100 g toorroosuhkrut
2 banaani
leiva- või saiapuru või hoopis müslit
3-4 slp gheed (või sulavõid) 

Kuidas teha?
Nõruta kodujuust, löö munad lahti ja sega piimatoodetega läbi. Lisa suhkur. Kalla segu vormi, tükelda peale banaanilaastud.


Suru need segu sisse, puista peale leivapuru ja tilguta ghee purule. 175 kraadi ahjule sisse ja vähem kui tunni aja pärast on kakuke valmis!

Muide kook maitseb isegi paremini jahtunult!

Ja olles proovinud kattena kasutada nii saia-, leivapuru kui ka müslit, siis tuleb tunnistada, et esikoha saab leivapuruga kook.

Müsliga ja ...

... leivapuruga kaetud kook

Head maiustamist!

NIPP! Banaanile lisaks olen koogile tükeldanud ka pirni, sai veelgi mõnusama lisamaitse!

4 eggs
400g ricotta
400g cottage cheese
100 g sugar
2 bananas
breadcrumbs or granola
3-4 s ghee or butter

Strain the cottage cheese and mix with dairy products and beaten eggs. Add sugar. Pour the mixture into an oven container, add banana slices and breadcrumbs. Bake at 175 degrees aprx. an hour.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar