teisipäev, 2. mai 2017

tee ise uued kapinupud


Enamus meie puidust mööblitükid, olgu selleks siis trepi käsipuu, riiul või leiliruumi laudis, on õlitatud valgeks. Samasuguse heleda õlikihi sai ka see Ikea Rast kapike, mis muidu naturaalsest männipuidust. Tegelikult on meil neid kappe kodus kokku neli - Sverre toas kaks, üks koridori ja köögi vahel ning üks vannitoas. Viimane sai alla ka rattad, et seda oleks mõnus siia-sinna lükata.


Ega tal originaalis ka ju midagi viga pole, aga mingi kaitsekiht tuleb ju materjalile ikkagi anda ja selline õrn valge vaap jätab ilusa puusüü nähtavale. Et aga kapile veel rohkem isikupära anda, kaunistasin kapinupud!


Samuti männipuidust kapinupud keerasime kappidele esialgu ikkagi külge, aga plaan neist midagi ilusamat välja pigistada säilis. Lihtsam on neid kaunistada muidugi enne kapi külge kruvimist, siis ei pea hoolikalt valvama, et pintsliga värvi kapile ei tõmbaks. Muidugi on ka lihtsam tee ja alati saab ju osta mõned ilusad nupud juurde, näiteks need popid keraamilised nupud a'la 3€/tk


Aga samas, kui raha palju laristada pole, võib sarnast väljanägemist ise ka luua. Nupukeste nunnuks deformeerimine ei olnud üldse raske - ainult kättevõtmise asi!

Mida vaja?
kapinuppe
valget värvi
pintslit
salvrätte
kääre
PVAliimi


Kuidas teha?
Värvi puiduvärvi nupud valgeks. Lase kuivada ja lisa teine värvikiht.


Eralda salvrätil kõik alumised kihid ja lõika nupusuurused pildid salvrättidest välja.

Roosad kettad olid ikkagi natuke liiga detailsed, st praakisin nad välja.
Nende asemele tulid hoopis armsad akvarell-lilleõied. 

Kata nupp liimiga, suru salvrätt õrnalt nupule ja pintselda see uuesti liimiga üle. Jäta kuivama ja ongi valmis! Lihtne!



NB! Kui Sulle meeldib Sujuvalt blogi, siis ole pai ja mine hääleta tema poolt loomeblogide kategoorias siin EBA 2017 Aitäh! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar